HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

HND osudio napad na novinarke u Slavonskom Brodu

Ogranak Hrvatskog novinarskog društva Brodsko-posavske županije u srijedu je najoštrije osudilo današnji napad na novinarke HRT-a i portala SBplus tijekom obavljanja profesionalnog zadatka.

“Nasrnuvši uz prijetnje, novinarku HRT-a Višnju Ružojčić i Aleksandru Primorac, novinarku portala SBplus, napao je nepoznati muškarac. O incidentu je obaviještena i policija. Novinarke su na terenu prikupljale informacije vezane uz pucnjavu u kojoj je s tri metka ranjen muškarac star 31 godinu, koji je danas preminuo. Pozivamo sve da omoguće nesmetan rad novinara, koji su često u složenim situacijama tijekom izvještavanja o događajima koji od interesa za širu javnost”, stoji u priopćenju HND-a.

Kako navodi portal SBplus, kolegice Primorac i Ružojčić izvještavale su o sinoćnjem napadu kada je jedan muškarac pucao u 31-godišnjeg Milana Gubića. Tim povodom danas ujutro su se zatekle ispred ugostiteljskog objekta Hajduk u Slavonskom Brodu kada je muškarac fizički nasrnuo na njih.

Kako izvještava SBplus, on je iz zasad nepoznatih razloga, psujući: “Koju p… materinu snimaš”, iz ruku Višnje Ružojčić pokušao istrgnuti kameru, prijeteći da će je razbiti. Budući da je novinarka, opirući se, kameru čvrsto držala u svojim rukama, nasilnik je uspio tek s eksternog mikrofona potrgati zaštitu.

Komentiraj