HEP: Cijeli Novi Zagreb do četvrtka bez grijanja i tople vode

Hrvatska elektroprivreda priopćila je u ponedjeljak kako naselja u Novom Zagrebu do četvrtka neće imati grijanja i tople vode.

Razlog je puknuće magistralnog vrelovoda ispod Mosta mladosti. “krajnjim kupcima HEP-Toplinarstva u novozagrebačkim naseljima Središće, Zapruđe, Sopot, Utrine, Sloboština, Travno, Dugave, Jakuševec, Siget i Trnsko bit će obustavljena opskrba toplinskom energijom u razdoblju od 4. studenog 2019. u 20 sati do 7. studenog 2019. u jutarnjim satima”, navode u priopćenju.

Dodali su kako su razlozi puknuća magistralnog vrelovoda starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici.

“Napominjemo da opskrbu krajnjih kupaca u novozagrebačkim naseljima nije moguće organizirati alternativnim putem, ali ćemo zato uložiti maksimalne napore kako bi ovaj prekid isporuke toplinske energije bio što kraći te kako bismo puknuće magistralnog vrelovoda sanirali u što kraćem roku. Krajnje kupce molimo za strpljenje i razumijevanje”, zaključuju.

Komentiraj