Havaianas IPE kolekcija – japanke s printevima divljih vrsta u misiji očuvanja biološke raznolikosti Brazila

Havaianas IPE

Tvrtka Havaianas i Institut za Ekološka Istraživanja (IPE) od 2004. godine zajednički rade na očuvanju biološke raznolikosti Brazila.

Prodajom Havaianas IPE kolekcije donira se 7 posto neto vrijednosti od prodaje svakog para sandala u svrhu formiranja dugoročnog financijskog fonda za poticanje institucionalne održivosti i istraživačkog rada u prašumama Amazone i Pantanala.

Institut za Ekološka Istraživanja je posvećen očuvanju flore i faune Brazila kroz sustavna istraživanja ugroženih i ranjivih vrsta, poticanja obnove krajolika i projekata koji aktivno rade na poboljšanju kvalitete života lokalnih zajednica. Za svaku prodanu Havaianas IPE sandalu, 7 posto od neto dobiti donira se IPE fondu, što potiče organizaciju i pozitivno utječe na okoliš i zajednice u regijama gdje IPE djeluje.

Noseći IPE sandale, potrošači postaju svjesni vrsta koje postoje isključivo u Brazilu. To je jedan od glavnih razloga zašto su potplati svakog para flip-flop sandala oslikani životinjskim vrstama, njihovim znanstvenim imenima i podacima o njihovom staništu.

Osim prikupljanja sredstava kroz prodaju ove kolekcije, ideja je da se potaknu svijest i želja za očuvanjem rijetkih brazilskih vrsta.

Havaianas IPE japanke izrađene su od prirodne gume s prigodnim printevima brazilskih divljih vrsta. Mnoge od vrsta prikazanih na printevima bile su predmet istraživanja na IPE institutu.

U kolekciji za 2017. godinu Havaianas ovo partnerstvo slavi s tri modela ukrašena printevima autohtone zmijske vrste poznate pod nazivom Koraljna kobra – Micrurus SP, ptice tukana – Ramphastos Toco i lisnog vilin konjica – Erythrodiplax Castanea.

Ovo partnerstvo doseglo je nevjerojatnu brojku od 10 milijuna prodanih parova posebno napravljenih japanki i preko 5 milijuna reala prikupljenih za tu svrhu.

Komentiraj