HAK upozorava na snijeg u Gorskom Kotaru i Lici, zastoji iza vozila zimske službe

Snijeg povremeno pada u Gorskom kotaru i Lici. U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub.

U ostalom dijelu zemlje kolnici su mokri ili vlažni i skliski od kiše. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni. U Dalmaciji povremeno pada ledena kiša te krupa (tuča ili grȁd), a moguća je i drugdje.

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; Jadranska magistrala (DC8); Krčki most; Paški most.

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema) na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo, državnu cestu DC1 Vaganac-Korenica-Gračac i staru cestu kroz Gorski kotar na dionici Kikovica-Delnice-Zdihovo (DC3) te ostale županijske i lokalne ceste na području Korenice, Delnica, Čabra i Vrbovskog.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti: prema Rijeci ili Istri, i obrnuto, nema prohodnih cesta; prema Dalmaciji i obrnuto mogu prometovati autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče.

Pomorski promet

Zbog vjetra u prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj–Cres–Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split te trajektna linija: Sobra-Prapratno.

Granični prijelazi

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj