HAK: Olujni vjetar otežava promet

Zbog olujnog vjetra za sav promet je zatvorena brza cesta Solin-Klis (DC1) i most Dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku, samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8) i Paški most, a više je pomorskih linija u prekidu.

Kako je javio Hrvatski autoklub (HAK) u 21 sat, na autocesti A7 Rijeka Istok (Draga)-Šmrika, državnim cestama Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac (DC1) te između mjesta i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo (DC217) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja (DC8), državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107) dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu te osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom (I. skupina).

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, a vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog jakog vjetra i pada predmeta sa zgrade na kolnik zatvorena je Ulica Domovinskog rata u Splitu između Solinske i Dubrovačke ulice (kod OTP banke).

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog olujnog, ponegdje i orkanskog vjetra pozivamo vozače na pojačan oprez u prometu te prilagođavanje brzine i načina vožnje uvjetima na cestama.

Večeras od 22 do 6 sati ujutro kroz tunel Učku vozit će se uz posebnu regulaciju prometa, zbog radova.

Zimski su uvjeti i promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama DC429 Selište Drežničko-Prijeboj; ŽC5144 Sveti Juraj-Krasno, ŽC5140-Krasno-Otočac; ŽC5217 Bruvno-Mazin-Dobroselo i
na pojedinim lokalnim i županijskim cestama Ličko-senjske županiji, a zbog zimskih uvjeta DC547 Sveti Rok-Mali Alan zatvorena je za sav promet.
Zbog vode na kolniku zatvorene su ŽC3253 između Košutarice i Mlake; lokalna cesta LC50118 Floričići-Jakomići; zbog viskog vodostaja i oštećenog kolnika DC232 Sisak-Jasenovac od ustave Trebež do mosta na rijeci Trebež i DC47 Trokut (g.ž.PS)-čvor Novska (A3)-Hrvatska Dubica-Hrvatska Kostajnica (D30)-Dvor (D6) zatvorene su za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona, a ograničenje brzine je 40 km/h.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su: trajektne linije Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen, Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje, Makarska-Sumartin, Drvenik-Sućuraj, Split-Rogač, Trogir (Soline)-Drvenik Veli-Drvenik Mali, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Prapratno-Sobra; katamaranske linije Šibenik-Kaprije-Žirje, Dubrovnik-Korčula-Ubli, Split-Hvar-Korčula, Split-Vis, Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Rijeka-Cres-Mali Lošinj, Rijeka-Rab-Novalja; brodska linija Zadar-Preko.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina ne prevozi autobuse i teretna vozila iznad 3 tone nosivosti.

Trajekt na liniji Split-Vis sutra će iz luke Split za luku Vis isploviti u 19,30 sati umjesto u 19 sati.

 

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]