HAK: Kolona hodočasnika na autocesti Zagreb – Goričan

Na autocesti Goričan-Zagreb, između čvora Ivanja Reka i čvora Kraljevečki Novaki u smjeru Goričana po zaustavnom traku kreće se organizirana kolona hodočasnika. Vozi se u dvije trake uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK), moleći vozače za dodatni oprez.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici i Gorskom kotaru. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan promet HAK povremeno očekuje na autocestama, posebice Zagreb-Split-Ploče i Rijeka-Zagreb, riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali.

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja.

Od 1. rujna otvorena su samo tri granična prijelaza između Mađarske i Hrvatske: Duboševica-Udvar, Terezino Polje-Barcs (samo za građane iz Hrvatske i Mađarske) i Goričan-Leteneye. Mađarska zatvara granice za sve putnike koji nemaju adresu stanovanja u toj zemlji, a ulaz je omogućen samo za opravdane slučajeve).

U pomorskom prometu nema poteškoća, dok željeznički putnički prijevoz teče uglavnom redovito.

Komentiraj