Pixabay

HAK: Autocesta Rijeka-Zagreb zbog olujnog vjetra otvorena samo za osobna vozila

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera, obilazak za ostale skupine, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3), izvijestili su u srijedu ujutro iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) te napomenuli kako su zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu i neke katamaranske i brodske linije.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru, sjevernom dijelu Hrvatskog primorja te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a po mokrim i skliskim kolnicima od kiše vozi se u Istri, Dalmaciji i dijelu Slavonije. Na širem području Gračaca pada ledena kiša. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost.

Zimski su uvjeti te je zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obvezna zimska oprema na cestama u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2, državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Rijeke, autocestu A1 između čvorova Bosiljevo 2 i Maslenica i državnu cestu DC1 na dionici Trakošćan-Krapina- Zaprešić-Jastrebarsko-Karlovac-Grabovac-Udbina-Gračac-Knin i autoceste A7 između GP Rupa i čvora Diračje, A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Trakošćan te A4 Goričan-Zagreb između čvorova Breznički Hum i Goričan (do GP Goričan i mosta Mure-stari GP Goričan).

Trenutno nema prohodne ceste za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji i obratno.

Iz HAK-a podsjećaju vozače ostalih teretnih vozila da na području pojedinih policijskih postaja prometna policija može i njih isključivati iz prometa, ovisno o trenutnim meteorološkim prilikama i sigurnosnoj procjeni. Sve sudionike u prometu mole za razumijevanje, kao i da poštuju upute prometne policije.

Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog prometne nezgode na autocesti cesti A7 od tunela Burlica prema čvoru Križišće u smjeru Krka vozi se preticajnom trakom.

Zbog zimskih uvjeta u Sloveniji za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz GP Rupa-Jelšane.

Do 1. srpnja za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije: u Splitskom okružju- u prekidu je katamaranska linija 9604 Ubli – Vela Luka – Hvar – Split, zatim katamaranska linija 9602 Vis – Split i linija 9603 Jelsa – Bol – Split te linija Korčula-Hvar-Split. U riječkom okružju u prekidu je katamaranska linija 9308 M.Lošinj – Rijeka te brodska linija 310 M.Lošinj-Unije-Susak. U šibensko okružju u prekidu je brodska linija 505 Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice bez pristajanja u Prvić Luku.

Komentiraj