HAJDAŠ DONČIĆ: “Bandić je na zalazu svoje karijere, što god netko mislio o tome”

Saborski zastupnik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić u ponedjeljak je gostovao u ‘Novom danu’ N1 televizije, gdje je komentirao aktualne političke teme.

SDP je, prema anketama, i dalje prva stranka u Hrvatskoj. Premijer Plenković tvrdi kako je to još uvijek odraz pobjede Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima.

“Mislim da gospodin Plenković živi u svom nekom staklenom svijetu, staklenom zvonu, da on ne čuje i ne sluša što građani zapravo misle o HDZ-u”, kazao je Hajdaš Dončić.

“Ova HDZ-ova vlada je u korupcijskom dijelu gora čak od Sanaderova Vlade. Ovo je stvarno loša vlada i ljudi to vide. Od tzv. grešaka u imovinskim karitcama, pogodovanjima – to je sve vlada Andreja Plankovića. Ljudima je jednostavno dosta. Tako da ja stvarno vjerujem da će SDP, zahvaljujući sebi, ne vladi Andreja Plenkovića, uspjeti zadržati ovu prednost i dobiti mogućnost i priliku sastaviti vladu”, dodao je.

Što se tiče odnosa Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, Hajdaš Dončić kaže da Milanović zna koje su mu ovlasti i u što se može petljati, a u što ne. “Dakle, on neće raditi ono što je recimo radila Kolinda Grabar-Kitarović, sazivati sjednice za što nema uporišta u Ustavu i slično, nego će radiit onaj dio svog posla koji predsjednik radi – vanjska politika, obrana i nacionalna sigurnost”, istaknuo je Hajdaš Dončić.

Kaže i kako sve ovisi o Andreju Plenkoviću. “Ako će tražiti neprijatelja da sebe pozicionira, izvan prostora gdje bi mu trebao biti ‘politički neprijatelj’, onda će on imati problem sam sa sobom. Predsjednik mu nije neprijatelj, oni moraju surađivati. Sve ovisi o tome kako će se Plenković postaviti u toj cijeloj priči. A vidim da traži nekog laganog političkog neprijatelja zbog unutarstranačkih izbora u HDZ-u”, poručuje.

O zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću rekao je da je na zalazu karijere. “To je ‘dead man walking’, uopće ne bih htio to komentirati. On je na zalazu svoje karijere, što god netko mislio o tome. Previše je otvorenih postupaka protiv njega, previše je negativnih nagodbi, dealova napravio. To neće dobro završiti za njega”, smatra.

Komentiraj