Grupa Queen i Adam Lambert objavljuju prvi zajednički album

 

Grupa Queen i pjevač Adama Lambert koji već sedam godina nastupa s njima umjesto pokojnog Freddieja Mercurya, objavit će svoj prvi album 2. listopada ove godine. Prvi puta su nastupili zajedno još 2009. godine kada je Lambert nastupio u ulozi pobjednika showa American Idol. Uslijedila je njihova zajednička svjetska turneja. Zbog koronavirusa predstojeću turneju po Europi i Velikoj Britaniji Europe Rhapsody Tour morali su otkazati pa su odlučili objaviti prvi zajednički album „Live Around the World“.

“Kako nismo mogli ove godine nastaviti sa našom turnejom, željeli smo obožavateljima pružiti nešto umjesto toga, pa je live album odlična zamjena za turneju. To je prvi puta da zajedno objavljujemo album i sjajno smo se zabavili birajući koje ćemo pjesme sa nastupa iz posljednjih sedam godina izdvojiti za ovo izdanje“ – izjavio je Adam Lambert.

Njihov prvi ikada objavljeni album bit će objavljen 2. listopada u CD, CD + DVD, CD + Blu-ray i vinil formatima koji će sadržavati koncertne nastupe s preko 200 nastupa širom svijeta. Izdanje će sadržavati i 22-minutni nastup na Fire Fight Australia iz 16. veljače ove godine koji je ujedno bio i njihov posljednji nastup prije lockdowna izazvanog koronavirusom, i na kojem su u cijelosti izveli ponovo povijesni nastup grupe Queen na Live Aidu 1985. godine.

Komentiraj