GRMOJA POKAZAO NOVU DOKUMENTACIJU ‘Ovo se ne može nazvati nikako drugačije nego ratno profiterstvo’

HINA/ Damir SENČAR

Dan nakon što je na svom Facebook profilu objavio dokumente za koje tvrdi da dokazuju da je Ivica Todorić bivšeg guvernera HNB-a Željka Rohatinskog držao u šaci, saborski zastupnik i član Istražnog povjerenstva za Agrokor Nikola Grmoja u srijedu je u Saboru održao konferenciju za novinare, na kojoj je objavio novu ‘kompomitirajuću’ dokumentaciju na račun Vladimira Šeksa.

“Važnoje do kakve ćemo dokumentacije doći, a ako se povjerenstvo ugasi, to će biti teško”, rekao je Grmoja novinarima u Saboru. Upitao se ne bi li bilo potrebno ‘zagrebati’ i doći do još ovakvih dokumenata. “Čini se da je velik strah i otpor onih koji su do sada vladali. Zašto se toliko panično želi ugasiti ovo Povjerenstvo”, upitao je Grmoja.

Danas je u Saboru Grmoja govorio o kreditu Zagrebačke banke, namijenjenom za žito koje nije utrošeno u cijelosti što je HNB trebala prijaviti Okružnom javnom tužilaštvu, a oni ići s prijedlogom dalje, prenosi N1.

“6. veljače 1992. podignuta je kaznena prijava od strane HNB-a protiv Zagrebačke banke i glavnog direktora Franje Lukovića jer je iz trezora nestalo šest milijuna njemačkih maraka, a tada je javni tužitelj bio Vladimir Šeks dok je bio ključna osoba kao danas Dinko Cvitan”, rekao je Grmoja dodajući da činjenica da Šeks to nikada nije spomenuo, pokazuje da je ‘itekako odgovoran’.

“Inspektori su utvrdili nenamjensko trošenje nepostojeće zalihe kukuruza, Agrokor je lovu dobio i tada praktički na obećanje”, kazao je Grmoja, pokazujući novinarima faksimil prijave te tekst u novinama, a sve je pronašao u Državnom arhivu. “Ovo se ne može nazvati nikako drugačije nego ratno profiterstvo”, zaključio je.

Naveo je kako je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u početku bila na njihovoj strani, a sada je, kaže, ‘povukla ručnu’ zbog straha da joj HDZ neće dati podršku za novin mandat, te izjavila da ju je Povjerenstvo razočaralo.

Komentiraj