GRČIĆ ODGOVORIO HDZ-U: “Kakav plagijat? Kakve su to gluposti?”

SDP-ov Branko Grčić u četvrtak je odgovorio na optužbe ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića i ministra gospodarstva Darka Horvata da je program Restart koalicije plagijat HDZ-ovog programa.

“Oni u ovom trenutku imaju ozbiljan problem s čovjekom, ministrom Ćorićem, koji bi trebao napisati taj HDZ-ov program i sada umjesto da govorimo o tome što oni nakon četiri godine nude, mi govorimo o potpuno besmislenim stvarima”, rekao je Grčić novinarima.

“Kakvim plagijatima, kakve su to gluposti? Mi smo ovdje prezentiramo uvjerljiv, sadržajan, rekao bih u brojkama vrlo precizan program, koji je rađen dugo, ali sada kada je predstavljen to je jedna vrlo konzistentna priča”, dodao je.

Grčić kaže da program Restart koalicije odražava suštinu SDP-a kao borca za radnike, one koji ne primaju plaću, umirovljenike. Očekuje i dvoznamenkasti pad BDP-a zbog koronavirusa, kaže i dodaje kako je u Hrvatskoj katastrofalna situacija s umirovljenicima te kako će se SDP usredotočiti na usklađivanje mirovina s plaćama.

Na novinarsko pitanje što očekuje od HDZ-ovog programa, Grčić odgovara: “Ništa.”

Komentiraj