Nacional

Grbin za utorak najavio iznošenje prijedloga za opoziv Bernardića

Potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin najavio je da će na sjednici stranačkog predsjedništva, zakazanoj za utorak, iznijeti prijedloge vezane uz opoziv predsjednika Davora Bernardića. Očekuje i da će na tu temu žurno biti sazvana stranačka konvencija.

Grbin je, u izjavi novinarima u Saboru, najavio kako će u utorak “izvijestiti javnost o prijedlozima vezanima za Bernardićev opoziv” dodavši da jedini ispravan ishod situacije u stranci vidi u “žurnom sazivanju tijela stranke, a u konačnici stranačke konvencije”, koja jedina može odlučivati o opozivu predsjednika.

Kaže kako stranka do kraja godine mora imati tematsko-izvještajnu konvenciju na kojoj će se raspravljati je li stanje u stranci dobro i vodi li se ispravno, odnosno jesu li članovi zadovoljni kako je Bernardić dosad vodio SDP.

Na pitanje zašto Bernardić situaciju u SDP-u povezuje s Agrokorom, Grbin je odgovorio kako je on osobno bio među prvima u Hrvatskoj koji su javno istupili protiv tzv. lex Agrokor.

“Pokrenuo sam postupak ustavnosti tog zakona, a pred Europskom komisijom pokrenuo sam postupak ocjene dopuštenosti slovenskog zakona o Mercatoru, koji je bio izravna posljedica lex Agrokor. Javnost sam prvi obavijestio da se sve prijave potraživanja od Agrokora vrte putem jednog odvjetničkog društva, koje je itekako bilo povezano s ruskim bankama. Od ministrice Dalić neuspješno sam tražio podatke o članovima skupine koja je radila zakon, ona me čak optužila da sam svojevrsni ruski agent koji radi protiv hrvatskih interesa. Ako netko nakon svega ovog misli da štitim Agrokor, ja mu tu doista ne mogu pomoći”, kaže Grbin.

Komentiraj