Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin an svom je Facebook profilu objavio odgovor koji je dobio od Ministarstva gospodarstva u kojem se navodi da nemaju popis osoba koje su radile na ‘lex Agrokoru’ kao niti tekst mišljenja koja su davali.

Grbin podsjeća da je prije mjesec dana upozorio na nedopustiv utjecaj koji su vanjski suradnici imali prilikom izrade ‘lex Agrokora’. “Ministarstva na izradi Zakona nisu angažirala ni domaće niti strane konzultante, već je kroz dulje razdoblje u različitim fazama izrade Zakona o određenim zakonskim rješenjima zatraženo mišljenje više vanjskih pravnih i financijskih stručnjaka različitih područja ekspertize i specijalizacije”, kazala je tada potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić.

SDP-ovac je nakon tofga zatražio da mu dostave podatke koji su to vanjski pravni i financijski stručnjaci radili na zakonu, a u ponedjeljak je dobio odgovor. “A odgovor je da mi ne žele odgovoriti jer, pazite ovo, Ministarstvo nema popis osoba koje su radile na Zakonu, kao niti tekst mišljenja koja su davali. Ne znam bih li taj “odgovor” nazvao smiješnim ili uvredljivim.

Zaključak koji se nameće nakon takvog “odgovora”, a dijelim ga da svi vidite jad HDZ-ove politike je da je ova Vlada spremna lagati, skakati sama sebi u usta, kršiti zakone i druge propise, a sve kako bi prikrila koja je to mreža interesa i pogodovanja u pozadini ‘lex Agrokora'”, navodi Grbin na Facebooku.

Prije gotovo mjesec dana upozorio sam na nedopustiv utjecaj koji su vanjski suradnici imali prilikom izrade Lex…

Posted by Peđa Grbin on 15. svibnja 2017

Komentiraj