Gradski stožer Novalje traži zabranu održavanja svih festivala i partyja na Zrću

 

Stožer civilne zaštite Grada Novalje zatražio je od Nacionalnog stožera civilne zaštite zabranu održavanja svih festivala, partyja i koncerata na plaži Zrće.

Taj je prijedlog upućen Nacionalnom stožeru nakon jučer održane sjednice, na kojoj su izneseni podaci o broju turista na području Grada Novalje. Prema sustavu eVisitor, u Novalji je trenutno 8892 turista u komercijalnom smještaju, bez vikendaša. Riječ je o 62 posto od broja turista koji su u Novalji boravili na isti dan prošle godine.

Kako je u priopćenju objavio gradski Stožer, riječ je o mlađim gostima koji ‘dolaze na festivale i partijanja na Zrću odnosno Katarelcu, a koja su najčešće popraćena prekomjernim uzimanjem raznih opijata’. Stožer smatra da gosti nisu u stanju pridržavati se protuepidemijskih mjera.

“U slučaju bilo kojeg pozitivnog zaraženog partijanera s virusom COVID-19, nemoguće će biti utvrditi kontakte koji su ključni za suzbijanje potencijalnog žarišta virusa”, navodi se u priopćenju Stožera.

Nastavljaju da će Gradski Stožer s inspektorima Civilne zaštite Gospić i policijom cijelu turističku sezonu pratiti provedbu protuepidemijskih mjera na području Grad. “Pažnja će se usmjeriti prema ugostiteljskim objektima, trgovinama i uslužnim djelatnostima te pogotovo na korištenje usluge javnog gradskog prijevoza”, navode.

Iz Stožera upozoravaju da su spremni ukinuti i javni prijevoz, ako bude potrebno. Na kraju priopćenja je apel svim turističkim subjektima da povećaju stupanj primjene protuepidemijskih mjera.

Komentiraj