Gradonačelnik Ogulina saznao da je pozitivan na koronavirus – iz medija

 

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, koji je obolio od koronavirusa, kasno sinoć obratio se sugrađanima preko svog Facebook profila. Navodi kako nema simptoma i osjeća se dobro, te poručuje da je informaciju da je pozitivan doznao – iz medija.

“Poštovane sugrađanke i sugrađani, već dva dana nalazim se u samoizolaciji zbog sumnje da sam zaražen koronavirusom. Danas sam bio na testiranju i upravo sam iz medija saznao da je test pozitivan! Nemam nikakve simptome i dobro se osjećam. Naravno, u samoizolaciji ostajem do potpunog ozdravljenja. Sa radom nastavljam iz samoizolacije, putem e -maila, telefonske i video veze. Nažalost, virus se uvukao u sve pore društva i izgleda da počinjemo plaćati danak neodgovornog ponašanja. Sve vas pozivam na odgovorno ponašanje, pratite naputke struke i budite odgovorni. Živi, zdravi i negativni na virus bili”, napisao je Domitrović.

Domitrovićev zamjenik, Danijel Vukelja od utorka je u samoizolaciji s potvrđenom infekcijom, ali bez simptoma, a u četvrtak su testirani svi njegovi kontakti, njih 27.

U nevezanom slučaju u četvrtak je bilo pozitivno još četvero Ogulinaca, te je Ogulin postao novo žarište gdje epidemiolozi poduzimaju sve da izoliraju infekciju, odnosno da se ona prestane širiti. U Karlovačkoj županiji od početka epidemije pa do četvrtka bilo je 57 slučajeva zaraze, 26 aktivnih slučajeva.

Komentiraj