Gradonačelnica Omišlja želi biti predsjednica SDP-a

Gradonačelnica Omišlja na Krku Mirela Ahmetović želi biti predsjednica SDP-a, a o svojoj kandidaturi govorila je večeras za RTL.

“Ne mislim da Peđa Grbin ne može biti dobar predsjednik stranke, nego mislim da ja mogu biti najbolja predsjednica stranke i to namjeravam”, kazala je za favorita unutarstranačkih izbora, koji će se održati u rujnu.

Uzor su joj socijaldemokratske stranke Finske, Njemačke i Austrije. “To je ona opcija koja nudi modernu socijaldemokratsku politiku, ekološko socijalno tržišno gospodarstvo gdje tržište nije bauk, gdje se ekonomija bazira na slobodnom tržištu, ali država funkcionira tamo gdje tržište ne može. To je socijaldemokracija koja nije zaboravila na radnika, koja živi ravnopravnost, bori se protiv korupcije”, kazala je.

Ahmetović je poznata po borbi protiv LNG terminala na Krku, ali ne slaže se da joj je taj angažman bila odskočna daska. “Ja imam staža makar nemam toliko godina. Jesam dugogodišnji član stranke, prešla sam većinu stepenica”, kazala je.

”Mislim da je izazovno biti predsjednik SDP-a danas, ja nisam promatrač sa strane i nikad se nisam tako ponašala. Nisam više mogla promatrati SDP koji se bavi unutastranačkim sukobima i zaboravio je čovjeka zbog kojeg postoji, to je razlog mog kandidiranja, da vratim SDP članstvu i građanima, da svoju viziju Hrvatske i ostvarim”.

Ocjenjuje da je Andrej Plenković “umio lice, riješio se desnog krila i ponudio biračima jednu novu osobu, Plenkovića koji više okuplja, koji je više prema centru, koji je prihvatljiv i SDP-ovim biračima dok se SDP bavio sobom i nije ponudio biračima politike koje mogu građanima omogućiti bolji život”.

Sadašnjem stanju stranke pridonijeli su, kaže Ahmetović, članovi koji su se bavili unutarstranačkim sukobima, a nisu promišljali viziju rada SDP-a i Hrvatske koja bi trebala biti moderna i civilizirana zemlja, koja svakom građanu nudi jednaka prava uspjeha i razvoja svojih kvaliteta. ”Tu je SDP zakazao i zato sam se kandidirala”, kaže.

Smiješna joj je, kaže, tvrdnja kako nije dobro imati više kandidata za predsjednika. “SDP je demokratska stranka i gdje će manifestirati svoju demokratičnost nego na stranačkim izborima. Mislim da je dobro da imamo više kandidata da članovi mogu izabrati između najboljih”, kazala je.

“Mene zanima povjerenje članova da sutra mogu povesti Hrvatsku u bolju budućnost, mene zanima vjerovanje članova da nudim one mjere koje mogu SDP dovesti na područje moderne socijaldemokracije”, poručuje Mirela Ahmetović.

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner