Grad Zagreb objavio plan preseljenja učenika osnovnih škola oštećenih u potresu

Gradski ured za obrazovanje grada Zagreba u petak je objavio plan preseljenja učenika pet osnovnih škola oštećenih u potresu za školsku godinu 2020./2021.

“Učenici osnovnih škola oštećenih u potresu, čiji objekti neće biti spremni za rad i prihvat učenika prvog dana školske godine 2020./2021., odnosno od 7. rujna 2020. godine, nastavu pohađati u osnovnim školama koje nastavu organiziraju u jednoj smjeni. Odgojno-obrazovni rad za sve ustanove bit će organiziran u dvije smjene.

Sukladno strateškim ciljevima Grada Zagreba usmjerenima na razvoj kvalitetnog, dostupnog, učinkovitog i sveobuhvatnog sustava odgoja i obrazovanja zajamčenog Ustavom Republike Hrvatske, pri izradi plana premještaja u obzir su uzete prostorne mogućnosti svih škola te potrebe i prava učenika na obrazovanje pod jednakim uvjetima, što podrazumijeva i organiziranje programa produženog boravka u spomenutim školama. Naglašavamo da su planovi preseljenja i organizacije odgojno-obrazovanog rada od sljedeće školske godine izrađeni u suradnji s ravnateljima svih ustanova”, navodi se u priopćenju.

Komentiraj