Goran Stanzl/PIXSELL

GRABAR KITAROCIĆ “Jamčim da ćemo riješiti pitanje optužnica protiv hrvatskih branitelja”

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u petak je otvorila službene prostore Hrvatskog generalskog zbora. Istaknula je kako je ponosana na naše oružane snage, koje su izrasle u ratu, u najtežim vremenima, prenosi N1.

“Rat je iza nas, a u njemu smo pobijedli. Druge bitke su pred nama. Ne mislim samo na migrantsku krizu koja nosi opasnosti i potrebu izrade sustava domovinske sigurnosti nego i zaštita istine. Zatim, ta bitka protiv nepravednih optužnica. Znamo tko smo i što smo, a ja vam jamčim da ćemo biti uz vas. Rat između država ne treba nastavljati verbalnim putem. Jamčim da ćemo riješiti kako pitanje optužnica tako i druga pitanja koja opterećuju odnose sa susjednim državama. To je naša dužnost i obveza”, rekla je predsjednica.

Na otvorenju su nazočili i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, tehnički premijer Tihomir Orešković, Željko Reiner, kao i drugi visoki dužnosnici i uzvanici. Bandić je rekao da je Hrvatska jedina zemlja u svijetu koja je pobijedila u Domovinskom ratu, a nema niti jednog heroja.

“Umjesto da se braniteljima klanjamo do poda, oni su predmet političkih obračuna u Hrvatskoj”, dodao je.

Komentiraj