Turistička zajednica grada Opatija

Gourmet priča Opatijske rivijere nudi vrhunsku kuhinju, autohtone namirnice, glazbu…

Gourmet priča Opatijske rivijere će tijekom šest tjedana predstaviti najbolje od tradicionalne i moderne kuhinje brojnih restorana, konoba i oštarija s područja Opatije, Lovrana, Mošćeničke Drage i Ičića. 

Svakog četvrtka u 28 ugostiteljskih objekata posjetitelji će moći kušati posebno osmišljeni meni na bazi autohtonih namirnica po izboru šefa kuhinje, a među tim će se namirnicama u posljednjem tjednu manifestacije naći i trešnje. Naime, od 8. do 16. lipnja Gourmet priča uključit će i Dane črešanj va Lovrane, gastrodogađanje posvećeno ovom posebnom lovranskom voću, poznatom po svojem specifičnom, slatkom okusu.

Finale Gourmet priče bit će Music, arts & gastronomy festival Voloskana koji će se održati u subotu 15. lipnja te ispuniti ovo ribarsko mjesto glazbom, umjetnošću i odličnom gastronomskom ponudom. Program će se paralelno odvijati na brojnim vološćanskim lokacijama – na placi će se održati izložba atelijera Mala soba, projekcija art filma te nastup Vedran Ružić Jazz Trija, na Velom mulu će glazbu puštati DJ-i San Suono, Super Sayian te Alisa Kukić-Stanić, a održat će se i projekcija grafičkog video-dizajna i izložba slika i fotografija. Mali mul ugostit će nastup Katarina Jurić Dua i izložbu slika, instalacija i fotografija, Puntica nastupe žonglera i umjetničke instalacije, dok će središnja gastronomska ponuda biti na parkiralištu vaterpolskog platoa, a u Mandraću će se postaviti izložba slika Claudia Franka. Afterparty i DJ set Marcela održat će se nakon ponoći u Lounge baru Boem.

Gourmet priča Opatijske rivijere traje od 9. svibnja do 16. lipnja.

Komentiraj