GOSPODAR PRSTENOVA Ian McKellen ponovit će ulogu Gandalfa u novom filmu jedino ako će biti živ

Autor:

EDITORIAL USE ONLY. Sir Ian McKellen during the filming for the Graham Norton Show at BBC Studioworks 6 Television Centre, Wood Lane, London, to be aired on BBC One on Friday evening. Picture date: Thursday February 8, 2024.,Image: 844780920, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Isabel Infantes / PA Images / Profimedia

Isabel Infantes / PA Images / Profimedia

Prije mjesec dana objavljeno je kako će 2026. godine u kina doći film „The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum“, novi film iz franšize „Gospodar prstenova“. Film će režirati Andy Serkis koji je glumio Golluma u trilogijama „Gospodar prstenova“ i „Hobbit“ te koji će ujedno ponoviti ulogu Golluma u novom filmu. Peter Jackson, koji je režirao trilogiju „Gospodar prstenova“, na novom će filmu imati ulogu koproducenta.

Nakon što je objavljeno kako će se snimati ovaj film počelo se špekulirati tko će od nekadašnje ekipe iz slavne trilogije ponoviti uloge u ovom filmu. Jedan od njih je i slavni Sir Ian McKellen koji je tada glumio Gandalfa i koji je na pitanje novinara portala The Times of London rekao da će ponoviti ulogu „Ako ću biti živ“. Naime, 85-godišnji glumac priznao je da svakoj ulozi prilazi kao da mu je posljednja te je rekao kako je pao u iskušenje kada je saznao da se nešto uzbudljivo događa vezano za Tolkinova djela. Ipak, dodao je kako još uvijek „nema scenarija, nema ponude, nema ni plana“.

USA. Andy Serkis , Elijah Wood and Sean Astin in a scene from (C)New Line Cinema film: The Lord of the Rings: The Two Towers (2002).
PLOT: While Frodo and Sam edge closer to Mordor with the help of the shifty Gollum, the divided fellowship makes a stand against Sauron’s new ally, Saruman, and his hordes of Isengard. Director: Peter Jackson
(Extended),Image: 616857090, Credit line: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

U posljednje tri godine McKellen se često pojavljuje na kazališnim daskama, glumio je u šest kazališnih djela uključujući Hamleta 2021. i 2022. godine. Trenutno u londonskom kazalištu glumi Falstaffa u drami „Players Kings“.

Trilogija „Gospodar prstenova“ započeta je 2001. godine. Prvi film zaradio je 800 milijna dolara u kinima diljem svijeta i 13 nominacija za Oscara, a ostala dva nastavka bila su jednako uspješna.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.