Elijah Wood protivi se nazivu “Gospodar prstenova”, najskuplje serije do sada

Elijah Wood

Jedna od najiščekivanijih ovogodišnjih televizijskih serija koja će se prikazivati na streaming platformi Amazon Prime zasigurno je „Gospodar prstenova“. Radnja serije biti će smještena u Drugo doba Međuzemlje, prije događaja iz filmskih trilogija „Hobita“ i „Gospodara prstenova“, koja su se odigrala u Trećem dobu. I upravo zbog toga glumac Elijah Wood koji se proslavio ulogom Froda Bagginsa u filmskoj trilogiji „Gospodar prstenova“ redatelja Petera Jacksona, smatra da se serija ne bi smjela tako zvati.

Istine radi, naziv serije „Gospodar prstenova“ još uvijek je radni naziv i nije potvrđen kao službeni. Ipak, Elijah Wood je u intervjuu za magazin Empire rekao kako mu je čudno da tu seriju zovu „Gospodar prstenova“ jer to, po njemu, nije „Gospodar prstenova“.  Razlog je taj što se radnja odvija u drugom vremenskom razdoblju. Nije to prvi puta da on upozorava na pogrešan naziv, prošle godine je u sličnom tonu rekao da naziv serije zavarava gledatelje. „Koliko shvaćam, materijal na kojem rade kronološki zadire duboko u povijest prije ‘Gospodara prstenova’ i Međuzemlje odnosno prije bilo kojeg lika iz ‘Gospodara prstenova’. Ne želim zvučati štreberski, ali to je Drugo doba Međuzemlje“, rekao je Wood.

Bez obzira na sve, Wood je rekao kako bi volio imati ulogu u toj seriji za koju se navodi da će biti najskuplja serija ikada snimljena. Serija se snima u Novom Zelandu, kao što se prije 20 godina i filmska trilogija snimala na istoj lokaciji, a Wood je rekao da bi odmah otišao u Novi Zeland kako bi tamo nešto snimao.

Ipak, glumačka postava koja je objelodanjena sastoji se od mladih i ne osobito poznatih glumaca. Prvo je objavljeno da će u seriji glumitzi Morfydd Clark, Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Ismael Cruz Córdova i Ema Horvath a kasnije je objavljeno da će im se pridružiti Lenny Henry, Cynthia Addai-Robinson, Maxim Baldry, Ian Blackburn, Kip Chapman, Anthony Crum, Maxine Cunliffe, Trystan Gravelle, Thusitha Jayasundera i Fabian McCallum.

 

Komentiraj