Gorica zbog uništenih stolica razmišlja o smanjenju kapaciteta na gostujućoj tribini

Gorica se nakon susreta 32. kola HT Prve lige u kojem je na domaćem terenu slavila protiv Hajduka (3:1) požalila na uništene sjedalice na istočnoj tribini stadiona na kojoj je boravilo 300 pripadnika Torcide.

Zbog toga su najavili da će ubuduće razmisliti da ograniče kapacitete gostujuće tribine na 5% ukupnog kapaciteta stadiona koliko je po pravilima domaćin minimalno dužan osigurati gostujućim navijačima dok je druga opcija da povećaju cijene ulaznica za gostujuće navijače.

“Na terenu je sve proteklo u sportskom duhu, maksimalno korektno i bez ikakvih repova – pa zašto i ne bi? – ali u ogledu Gorice i Hajduka u utorak navečer, nažalost, nekorektnost se događala negdje drugdje. Na tribinama, na istočnoj strani, na dijelu gdje su bili gostujući navijači. Posljedice su jasno vidljive… Kome i čemu su potrebni ovakvi prizori nemoguće je dokučiti, ali šteta je u svakom slučaju načinjena. Lokalna zajednica i klub nedavno su investirali značajna sredstva u uređenje istočne tribine, koja je potpuno prekrivena sjedalicama, u želji da se podigne standard stadiona i kluba, i doista je teško objasniti ovakve poteze onih koje na našem stadionu dočekujemo kao goste, kao sportske prijatelje i rivale na travnjaku… Velika Gorica je kulturna i civilizirana sredina, lišena devijacija takve vrste, i svima nama u klubu potpuno je neprihvatljivo pristati da se takvo što ponavlja. Zbog posljedica koje su ostale nakon utakmice s Hajdukom, čelni ljudi kluba ozbiljno će razmisliti o smanjenju kapaciteta za gostujuće navijače na 5 %. Druga opcija je značajno povećanje cijene ulaznica za gostujuće navijače, što je u ovakvim situacijama jedini način da klub ne troši vlastita sredstva zbog neprihvatljivog ponašanja pojedinaca ili navijačkih skupina.”, naveo je klub iz Velike Gorice u svojoj objavi na službenim stranicama.

Utakmicu Gorice i Hajduka koja je odigrana u utorak navečer s tribina stadiona pratilo je maksimalno dozvoljenih 1.700 gledatelja. Odlukom nadležnih službi zbog epidemiološke situacije kapacitete stadiona je trenutno ograničen na jednu trećinu.

Komentiraj