GORI IZNAD SPLITA Dva požara zahvatila 370 hektara površine

U požarima na predjelu Križnjaka iznad Trogira, te na obroncima kozjaka kod naselja Prugova sjeverno od Splita u noći sa subote na nedjelju opožareno je oko 370 hektara trave, niskog raslinja i borove šume, a vatrogasci u nedjelju od jutarnjih sati na terenu saniraju požare i sprječavaju njihovo širenje.

“Oko 40 vatrogasaca s devet vatrogasnih vozila i u nedjelju je na požarištu na predjelu Križnjaka iznad Trogira i saniraju požar u kojem je izgorjelo oko 170 hektara površine te sprječavaju njegovo eventualno širenje”, rekao je za Hinu zamjenik zapovjednika DVD Kaštela Špiro Radonić.

U požaru kod Prugova, sjeverno od Splita, koji je buknuo u subotu u predvečernjim satima, tijekom noći izgorjelo je 200 hektara površine niskog raslinja i borove šume, a danas je od jutarnjih sati dvadesetak vatrogasaca angažirano na saniranju tog požarišta, doznaje se od predsjednika DVD-a Klis Miroslava Bobana.

“Vatrena stihija se nekoliko puta usmjeravala prema kućama u naselju Prugovo ali su vatrogasci uspjeli zaustaviti njezino širenje na područje tog naselja”, rekao je Boban.

Komentiraj