EPA/MAURITZ ANTIN

GOOGLE PREKINUO SURADNJU Oglasio se Huawei

Krovna tvrtka Googlea, Alphabet Inc’s Google, prekida suradnju s Huaweijem, javio je Reuters pozivajući se na dobro upućeni izvor.

Huawei će tako izgubiti pristup za nadograđivanje telefona koji imaju Android. Također, izgubit će pristup Google Play Storeu, Gmailu te drugim brojnim aplikacijama. Izvor je za Reuters rekao kako će Huawei moći koristiti samo javno dostupne verzije Androida i neće imati pristup Googleovim servisima i aplikacijama.

Glasnogovornik Googlea objavio je kako će trenutni korisnici Huaweijevih pametnih telefona s Google aplikacijama moći i dalje koristiti te aplikacije, kao i skidati nova ažuriranja za te aplikacije.

Međutim, buduće verzije Huaweijevih pametnih telefona, a koji budu funkcionirali na Androidu, izgubit će pristup Google Play Storeu, Gmailu i YouTubeu, kao i pregledniku Chrome. “Huawei će moći koristiti samo javno dostupne verzije Androida i neće imati pristup Googleovim servisima i aplikacijama”, rekao je izvor za Reuters.

Oglasio se Huawei

“Huawei je značajno doprinio razvoju i rastu sustava Androida širom svijeta. Kao jedan od ključnih partnera Androida, blisko smo surađivali s njihovom platformom otvorenog izvora kako bi razvili ekosustav koji će biti na korist kako korisnicima tako i industriji.

Huawei će nastaviti pružati sigurnosna ažuriranja, kao i usluge nakon prodaje svim korisnicima Huawei i Honor pametnih mobitela i tableta. Pokrit ćemo one koji su već prodani kao i onima koji su širom svijeta na zalihama.

Nastavit ćemo graditi siguran i održiv ekosustav softvera, kako bi pružili najbolje moguće iskustvo za korisnike širom svijeta”, poručili su iz Huaweija, kako prenosi The Verge.

Komentiraj