Golden State pobijedio Dallas, Luka Dončić poludio na suce i poručio im da su potkupljeni

Prvi puta nakon prošlogodišnjeg finala Golden State je vezao dvije gostujuće pobjede, nakon Houstona sinoć su Warriorsi u kontroverznoj utakmici pobijedili Dallas sa 127-125. Mavericksima se nakon pet utakmica vratio Luka Dončić ali zbog ozljede stopala nije igrao Kyrie Irving a kontroverze se tiču prvenstveno zaista neobične situacije s kraja treće četvrtine kada je Golden State nakon time-outa, dok su igrači Dallasa stajali na suparničkoj strani terena, izveli loptu ispod koša Mavericksa i bez ikakve obrane položili loptu u koš. „Suci su za vrijeme time-outa promijenili odluku i dali loptu Warriorsima bez da su obavijestili naše igrače“, rekao je nakon utakmice vlasnik Mavericksa Mark Cuban koji je najavio žalbu.

Ova je situacija isprovocirala Dončića koji je pred kraj utakmice sucima jasno pokazao što misli – rukom je aludirao na to da su potkupljeni, tako da priča oko ove utakmice sigurno još nije završila. Doduše, Dončić je vjerojatno bio ljut i zbog dva promašaja u zadnjoj minuti, prvo je promašio tricu kod 123-122 na pola minute do kraja pa onda i šut za dva na 4 sekunde prije kraja kod 125-122, kad se vjerojatno nadao ubačaju i eventualnom dodatnom bacanju za izjednačenje.

Jonathan Kuminga zabio je 22 koša (9/11), Stephen Curry 20 (9/18) uz 13 asistencija za Golden State, na drugoj strani Dončić 30 koševa (11/27), 17 asistencija i sedam skokova. Warriorsi su sada s 38-36 šesti za zapadu dok Dallas uz Lakerse dijeli deveto mjesto s 36-37.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner