Glumica i aktivistkinja Jane Fonda podržala koaliciju Možemo

Glumica Jane Fonda, dobitnica dva Oscara za glavne ženske uloge i aktivistkinja za ljudska prava, podržala je Zeleno lijevu koaliciju Možemo, poručujući kako je riječ o aktivistima “koji su se kao aktivisti dokazali u borbi za javni interes i ljudska prava”.

“Hrvatska prvi puta u povijesti može imati zeleno-lijevu koaliciju u parlamentu, ljude koji su se kao aktivisti dokazali u borbi za javni interes i ljudska prava i prava žena, manjina, LGBTQ osoba, migranata. Prvi put će Hrvatska će imati priliku glasati za feministkinje. Naprijed Rada! Glasajte za listu broj 3!”, aktivistički je poručila Fonda u svojoj video poruci.

Iz Možemo podsjećaju kako Jane Fonda potječe iz poznate glumačke obitelji Fonda koja je ostavila neizbrisiv trag u američkoj i svjetskoj kinematografiji. Kao politička aktivistkinja usprotivila se ratovima u Vijetnamu i Iraku te se zalaže za ljudska i građanska prava, protiv nasilja nad ženama i rasizma, te za prava manjina i zaštitu okoliša. Glumila je u 57 filmova, a među 55 filmskih nagrada, ističu se Oscari za glavnu žensku ulogu 1971. i 1978.

 

Komentiraj