Glazbeni festival Afropunk pokazao i mnogo maštovitosti za modu

Screenshot YouTube

Glazbeni festival Planet Afropunk Live Experience u američkom gradu Miamiju je pokazao i mnogo predanosti modnom izričaju. Posjetitelji i sudionici festivala su svojim odjevnim kombinacijama istaknuli ljubav prema modernom glazbenom izričaju i afričkoj tradiciji, a najbolje kreacije možete pogledati klikom na link.

Mediji pišu da je festival prošli vikend posjetilo mnoštvo ljudi. Najveći broj sudionika su bili Afroamerikanci, ali i pripadnici afričke dijaspore iz drugih zemalja. Od 2005. godine ovo događanje je postalo prepoznatljivo po “slavljenju afričke kulture”. Prijašnja izdanja festivala su održana u Brooklynu, Parizu i Južnoj Africi.

Posjetitelji su i ovaj put izabrali odjevne komade i razne modne dodatke, koji ističu bogatu afričku ostavštinu, ali i moderne elemente povezane s neopunk kulturom. Neke od kombinacija su posebno zadivile. Većina sudionika se ipak odlučila za laganu ljetnu odjeću, mnoštvo nakita, afričke boje, koje su uskladili uz svoje uobičajeni urbani izgled.

Osim glazbe, velik broj ljudi je bio zainteresiran za dizajnersku odjeću i novitete iz svijeta ljepote, koji su bili predstavljeni na više štandova.

Komentiraj