Glavni tajnik NATO-a čestitao Bidenu i Harris

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg čestitao je novoizabranom predsjedniku Sjedinjenih Država Joeu Bidenu i potpredsjednici Kamali Harris pobjedu na izborima.

“Toplo pozdravljam izbor Joea Bidena za sljedećeg predsjednika Sjedinjenih Država. Gospodina Bidena znam kao osobu koja snažno podržava NATO i transatlantske odnose”, kazao je u svojoj čestitci Stoltenberg.

Dodao je da je američko vodstvo važno kao i uvijek u nepredvidivom svijetu, ističući da se raduje bliskoj saradnji s predsjednikom Bidenom i potpredsjednicom Harris te novom administracijom na daljnjem jačanju veza između Sjeverne Amerike i Europe.

“Snažan NATO dobar je za Sjevernu Ameriku i dobar za EUropu. Zajedno, NATO saveznici predstavljaju gotovo milijardu ljudi, polovinu svjetske ekonomske moći i polovinu svjetske vojne moći. Ova kolektivna snaga potrebna nam je za suočavanje s mnogim izazovima s kojima se suočavamo, uključujući upornu Rusiju, međunarodni terorizam, cyber i raketne prijetnje te promjenu globalne ravnoteže snaga s jačanjem Kine”, rekao je Stoltenberg, precizirajući da sigurni i uspješni mogu biti samo ako se zajedno suoče s tim izazovima.

Komentiraj