Glavni ravnatelj policije otkrio koliko je stranaca ušlo u Hrvatsku od otvaranja granica

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina za N1 televiziju je otkrio koliko je stranaca ušlo u Hrvatsku nakon otvaranja granica.

“Od 9. svibnja u Hrvatsku je ukupno ušlo više od 14 tisuća stranih državljana, a udio slovenskih državljana je preko 50 posto. Iz Hrvatske je preko slovenske granice prešlo je preko 36 tisuća hrvatskih državljana”, izjavio je Milina.

Milina je dodao kako se intenzivno radi na unaprjeđenju aplikacije koja bi ubrzala postupak prijelaza granice za strane državljane između Ministarstva turizma, Ministarstva uprave te Ministarstva unutarnjih poslova.

“Preko te aplikacije, ukoliko bi strani turisti dali svoje podatke, ona bi bila umrežena s našim sustavom. Ti bi podaci znači bili uzeti od strane granične policije, tako da bi u jednom koraku radili graničnu kontrolu”, pojasnio je ravnatelj, dodavši da je broj nezakonitih migracija u Hrvatskoj u zadnja dva mjeseca za 50 posto manji nego u isto razdoblje 2019. godine.

Glavni ravnatelj policije osvrnuo se i na optužbe za nezakonito postupanje hrvatskih graničnih policajaca, poručivši da hrvatska policija potpuno zakonito i profesionalno radi svoj posao.

Komentiraj