Čelnik HDSSB-a Branimir Glavaš rekao je u petak na Pantovčaku predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović da je HDSSB za što skorije održavanje prijevremenih parlamentarnih izbora, a unutar nekoliko sati donijet će odluku hoće li predsjedniku Sabora Željku Reineru podneskom predložiti samoraspuštanje Sabora.

U Predsjednici HDSSB vidi faktor stabilnosti, a Glavaš ističe da Grabar-Kitarović ima političku odgovornost u kojem će smjeru Hrvatska ići u idućim tjednima i mjesecima.

“Predsjednica je ta koja to treba presjeći, proanalizirati i procijeniti situaciju u kojoj se Hrvatska nalazi. Jedno su želje političkih stranaka, kada koja želi da se dogode izvanredni izbori, a drugo je realnost i interes Hrvatske“, poručio je Glavaš. Kazao je i kako je “svjestan da se prijevremeni izbori ne mogu dogoditi prije prve polovice rujna“.

Uz Glavaša na konzultacijama kod hrvatske predsjednice, nakon što je jučer pala Vlada, bio je i HDSSB-ov zastupnik Josip Salapić. Prvi je kod predsjednice, inače, trebao biti čelnik Živoga zida Ivan Vilibor Siničić no ispričao je svoj nedolazak.

 

Komentiraj