facebook.com

Teatar Binocular sprema premijeru predstave ‘Štefica Cvek u raljama života’

Premijera predstave po glasovitom romanu Dubravke Ugrešić u produkciji Teatra Binocular zakazna je za 19. prosinca u u Art Kino Klubu Grič.

Glasovito djelo hrvatske književnosti ‘Štefica Cvek u raljama života’, duhoviti je roman o ljubavnim mukama mlade daktilografkinje iz jednog savim običnog ureda. Ona stanuje sa svojom starom tetom koja gubi zube po stanu i misli da se život nalazi negdje drugdje. Čezne za ljubavlju, a kako joj sve to skupa ne ide, poput Pepljuge, ostaje kući sakupljati grašak.

Suočava se s nemilosrdnom prirodom ljubavnog života tako karakterističnom za naše krajeve, šoferima, trokrilnim frajerima, frigidnim intelektualcima. Kupuje priprostog papagaja, uvodi modne promjene te se počinje ponašati “kao žena”. Nakon neizdrživih uvjeta života i teškog starta, u kojem je nalazimo na početku komada, pomoću svoje iskusne prijateljice Anuške uspijeva se pribrati, stati na noge i boriti se za svoj život. Zabrinuta da nikad neće izaći iz tog pepela, upisuje tečaj engleskog jezika te upoznaje Mistera Frndića, čovjeka s kojim neustrašivo kroči dalje kroz život.

Predstavu potpisuje Borna Armanini, a nastupaju Natalija Đorđević, Ranko Zidarić i Ana-Marija Vrdoljak.

Istaknimo kako nakon premijere ubrzo slijede druge izvedbe.

Komentiraj