Glas poduzetnika: “Čega se HDZ toliko boji? Da će demokratski biti preglasani?”

U petak je u Saboru terbalo biti održano glasanje o ukidanju plaćanja obvezne članarine HGK-u. No, ono nije uvršteno u plan glasanja.

Iz Udruge Glas poduzenika poručuju: “Zanima nas čega se HDZ toliko boji da je morao maknuti glasanje o ukidanju nameta za poduzetnike danas? Da će demokratski biti preglasani?”

Dodaju da su već istaknuli da je ‘HGK simbol korupcije, netransparentnosti, nekonkurentnosti, neodgovornog odnosa prema novcu poduzetnika i poreznih obveznika i svega onoga što nije dobro u Hrvatskoj’.

“Većina saborskih klubova bila je spremna na promjenu, dok je HDZ odlučio opstruirati želju poduzetnika, građana i zastupnika. Međutim, UGP ovo ne vidi kao poraz. Naša borba protiv diskriminatorne, nekompetentne i korumpirane Hrvatske tek počinje. Oporbene stranke su ujedinjene, a ovim pitanjem uspjeli smo podijeliti i vladajuću većinu”, navodi se u priopćenju Glasa poduzetnika.

“Napravili smo velik korak, hvala svim zastupnicima Hrvatskog sabora koji su bili spremni glasati za. Ovaj rat je tek počeo, ali prva bitka je dobivena – stranka na vlasti je pokazala sav svoj kukavičluk i što im je zaista cilj, a to sigurno nije dobrobit građana ove države”, kazao je Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika.

Na kraju, ističu da Glas poduzetnika traži da HGK izađe na tržište i da se zaista bori za poduzetnike. Sada predstavljaju samo još jedan od nameta za poduzetnike i kamen spoticanja za sve one koji se bore za napredak.

Komentiraj