Giboni iz Maksimira prognoziraju pobjednika utakmice Hrvatska-Češka, evo koje su kutije odabrali

Giboni iz zagrebačkog ZOO-a birali su pobjednika današnje utakmice Hrvatska-Češka koja počinje u 18 sati.

U vanjskoj nastambi gibona u Zoološkom vrtu postavljene su kutije sa zastavama Hrvatske i Češke. U njima je ista hrana i ista količina hrane: komadi brokule, limuna, batata i krastavca.

U kutije su prvo utrčale 27-godišnja Kulička i kći Fiona koje su odabrale onu s hrvatskom zastavom. Predvodnik prognozerskog tabora, Kent, došao je zadnji i jedini je odabrao krastavce i batat iz češke kutije. Ovim ishodom samo ženski članovi obitelji iz nastambe najavljuju pobjedu Hrvatske, a očekivani rezultat utakmice je 3:1 u korist Hrvatske. Najmlađa članica zagrebačke obitelji gibona, trogodišnja Dora, promatrala je sa strane.

Kentu, 23-godišnjem gibonu, ovo je treće veliko natjecanje na kojem prognozira utakmice Vatrenih.

Bjeloruki giboni predviđaju ishod utakmice. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL


“Birali različite kutije radi mira u kući”

“Krivu prognozu iz prošlog tjedna pripisat ćemo tome da mu ove godine ne ide prognoziranje i da griješi i u izboru večerašnjeg pobjednika gdje očekuje da će to biti Češka. No, zanimljiva je činjenica da je Kentova supruga Kulička podrijetlom iz Češke, pa vjerujemo da su kutije birali različito radi mira u kući”, rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

 

Kent bira kutiju Češke. Photo: Prorsus komunikacije

Igra živaca

U svakom slučaju, giboni prognoziraju da će utakmica Hrvatske i Češke biti igra živaca.

Iduća prognoza zagrebačkih gibona bit će u utorak, na Dan antifašističke borbe, u 10 sati. Taj dan je utakmica između Hrvatske i Škotske.

Komentiraj