FOTO Plenković i Tomašević obišli obnovljenu gimnaziju Tituša Brezovačkog

Autor:

Zagreb, 20.12.2023. - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet obišli su cjelovito obnovljenu Gimnaziju Tituša Brezovačkog. Obilasku su prisustvovali i predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.
Na fotografiji Andrej Plenković, Tomislav Tomašević.
foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

HINA/ Edvard ŠUŠAK

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević te premijer Andrej Plenković s nekoliko resornih ministara obišli su  u srijedu obnovljenu gornjogradsku Gimnaziju Tituša Brezovačkog, petnaestu cjelovito obnovljenu školu čija je obnova koštala 11, 7 milijuna kuna.

Predsjednik Vlade Plenković istaknuo je kako su današnja obnova te niz drugih zgrada i nerijetko zaštićenih kulturnih dobara na Gornjem gradu dokaz da je odabran pravi pristup u obnovi.

“Možda je sve skupa moglo biti malo brže obnovljeno”, rekao je.

Dodao je kako je za konstrukcijsku, temeljitiju i sigurnosno čvršću obnovu trebalo vremena za dobivanje sredstava iz fondova EU-a.

“Da smo slučajno išli u blic varijantu obnove u povratak u prijašnje ili površno stanje, bili bismo optuženi za diletantizam”, ustvrdio je.

Naglasio je kako se trenutno 3,3 milijarde eura aktiviraju i troše za obnovu od potresa te dodao kako se obnavljaju škole, fakultetske zgrade, bolnice, kulturne institucije, crkvene i vjerske zgrade te prometna infrastruktura.

Foto: HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je kako je Tituš Brezovački 15. škola koja je cjelovito obnovljena, novoizgrađena ili dograđena.

“Kad govorimo o potresu, onda je ovo sedma cjelovito obnovljena škola”, dodao je Tomašević.

Ocijenio je kako je škola Tituša Brezovačkoga najkompleksniji primjer cjelovite obnove u gradu Zagrebu.

Obnova je iznosila 11,7 milijuna eura, od čega je 7,2 milijuna bilo iz Fonda solidarnosti EU, a ostatak iz Državnoga proračuna, odnosno Nacionalnog plana oporavka i obnove.

Nakon prigodnih obraćanja državni i gradski dužnosnici, među kojima su bili i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, obišli su obnovljenu školu u koju se se već vratili učenici i njihovi nastavnici.

Foto: HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Foto: HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.