FOTO: Nastupima ‘Hladnog piva’ i ‘Krankšvestera’ otvoren Ferragosto JAM

Filip Bušić

Spektakularnim nastupima ‘Hladnog piva’ i ‘Krankšvestera’ na Orahovačkom jezeru otvoreno je jedanaesto izdanje najvećeg slavonskog festivala – Ferragosto JAM.

Već od početka tjedna publika je krenula pomalo pristizati na festivalsku lokaciju, a navala je uvjerljivo kulminirala jučer u popodnevnim satima. Službeni dio festivala otvorili su legendarni zagrebački punkeri svojim ‘Old School koncertom’ u kojem su energično i bez zadrške publiku odveli na svoje početke te odsvirali beskompromisni set koji je sadržavao najbolje od njihova prva četiri albuma.

Nakon sat i pol vraćanja u zlatne dane hrvatskog punka, glavni Addiko Piknik Stage zauzeli su reperi punkerskog stava, najveći hip hop fenomen nove generacije – ‘Krankšvester’. Odlično prihvaćenim pjesmam s novog albuma koji na sebi nosi i megahit ‘Gaber’, ali i starijim party favoritima, “podrapali su grla” oduševljene publike zbog koje se uvijek rado vraćaju na Ferragosto.

Uslijedila je velika kulminacija večeri kada se na stage vratilo ‘Hladno pivo’ na svoj drugi koncert ‘Greatest Hits’ kojim su zakucali prvi dan najvećim hitovima iz svoje 30 godina duge karijere. Nezasitnu publiku preuzeo je legendarni DJ mlađe generacije Kneža koji ih je u sebi svojstvenom stilu odveo na putovanje kroz povijest regionalne glazbe u svom Balkan Rock setu.

Danas se na Orahovačkom jezeru u pogon pušta i Dance Hard stage s Knežinim najpoznatijim istoimenim programom, a na Addiko Piknik Stage penju se legendarni rokeri ‘Zabranjeno Pušenje’, pop ikone ‘Jinx’ te favoriti alternativne scene ‘Šank’, ‘Killed A Fox’, ‘High5’, ‘Rens Argoa’ i ‘Sfumato’.

U petak i subotu, udarne dane ovogodišnjeg izdanja festivala, program će kretati već od ranih popodnevnih sati na Izštekanom stageu koji će ugostiti ‘Mangroove’, Zdenku Kovačiček, Maju Posavec, Bojanu Vunturišević i druge u dnevnoj chill atmosferi, a reper Stoka tamo će izvesti i svoju hvaljenu monodramu.

Impresivan popis imena glavne Addiko Piknik pozornice uključuje imena kao što su Darko Rundek, TBF, ‘Bolesna Braća’, ‘Let3’, ‘Bad Copy’, ‘Tram 11’, ‘Pips Chips & Videoclips’, ‘She Loves Pablo’, Sassja i drugi, dok će u pogonu biti i dvije DJ pozornice, Dobro Jutro stage i Silent Party koji će uz probranu selekciju posjetitelje rasplesati do ranih jutarnjih sati.

Komentiraj