Jedno od najstarijih pića ponovno se vraća u modu i to zahvaljujući ženama. Mali fenomen nije nam promakao u posljednjih godinu dana. Jedan od najljepših pubova u Hrvatskoj, splitski Fabrique, bilježio je kroz cijelu godinu zanimljive detalje i atraktivnim fotografijama otkrio kako danas žene jednostavno obožavaju piva.

“Njih čak 50 vrsta raznih je okusa, koji nas svakog dana privlače. Velika većina gostiju su upravo žene koje osim okusa i boja, privlači i način serviranja te priča koja prati svaku od ovih vrsta. U moru danas popularnih pića, pivo ima jednu od najstarijih povijesti pe ne čudi da je danas njegova proizvodnja, naročito ona craft dovedena do savršenstva”, ističu iz splitskog Puba Fabrique.

Stari Babilonci su u svoje vrijeme imali razvijenih 12 vrsta piva. Kasnije su brojne civilizacije preuzimale i usavršavale ovo piće koje je jedno od najrasprostranjenijih na svijetu. Posebna pažnja u Fabrique pubu daje se serviranju. Vrlo je važno da pivo zadrži određenu temperaturu pa tako za gotovo svaku vrstu postoje i odgovarajuće staklene čaše i krigle u kojima se ono servira.

“Moderna žena nakon posla vrlo rado popije pivu, ono više nije vezano isključivo za muški svijet. Žene povezuju pivo uz mnoge prigode, posebno su popularni lageri, pšenično pivo, gluten free pivo te ona s okusom voća ili pak čokolade. Isto tako ovisno o dobu godine često se piju i tamna piva”, otkriva se.

http://www.fgroup.hr/fabrique/fabrique.html

Komentiraj