Marin Kamenički, koji je skrivio tešku prometnu nesreću na zagrebačkoj Ilici u kojoj su u četvrtk poginule dvije osobe, izašao je jutros u pratnji policije iz bolnice Sv. Duh.

Kamenički je i sam ozlijeđen u nesreći, te je nekoliko dana zadržan u bolnici. Iz Sv. Duha izašao je jutros u majici dugih rukava s kapuljačom, kojom se pokušao ‘zaštititi’ od fotografa.

Kamenički je pebačen u policijsku postaju u Heinzlovoj. Očekuje se da će protiv njega biti podnesena i kaznena prijava. Vještačenjem se tek treba utvrditi kojom se brzinom kretao Ilicom prije sudara, o čemu bi mogla ovisiti i kvalifikacija kaznenog djela.

Podsjetimo, Kamenički je u četvrtak oko 21:15 sati izgubio kontrolu nad Mercedesom, naletio na rubni kamen, te prešao u suprotnu traku. Naletio je na betonski potporni zid, a prednjim dijelom vozila na Opel Astru. Potom je naletio i na Renault Clio, te na kraju i na Mercedes.

U prometnoj nesreći smrtno su stradale suvozačice iz Mercedesa i Opel Astre, 23 godišnjakinja i zasad nepoznata żenska osoba.

Teško je ozlijeđen 57-godišnji vozač Opel Astre, a liječnička pomoć mu je pružena u KBC Sestre milosrdnice, dok je 20-godišnji vozač Mercedesa lakše ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u KB Sveti Duh. Iz Renaulta Clija lakše je ozlijeđena 24-godišnja putnica.

Komentiraj