Prije dva dana završio je 25. BIBF (Beijing International Book Fair), u okviru kojeg je ove godine u dva najposjećenija pavoljona E1 i E 2, po uzoru na Sajam dječje knjige u Bologni održan i 1. Sajam dječje knjige BICBF (Beijing International Children’s Book Fair).

Na sajmu je nakladnicima iz Hrvatske Dječjoj knjizi i Kašmir prometu, kao i autorima Andrei Petrlik Huseinović i Kašmiru Huseinoviću dodijeljena nagrada BIBF – Reader’s Choice Award 2018.

Dječja knjiga i Kašmir promet na BIBF-u izlažu samostalno drugu godinu. Ovu godinu je njihov nastup potpomognut sredstvima Ministarstva kulture RH i Hrvatske gospodarske komore. Na sajmu ih je posjetila Bisera Fabrio, predstavnica Veleposlanstva Republike Hrvatske u NR Kini.

Kašmir promet i Dječja knjiga već niz godina pored drugih zmalja izvoze hrvatsku kulturu i u Kinu.

Do sada je na kineski objavljeno već tridesetak njihovih slikovnica, a ove godine na sajmu je predstavljeno kinesko izdanje „Pinocchia“ i „Alise u zemlji čudesa“, a do kraja godine će na kineskom jeziku biti objavljene slikovnice Kašmir Huseinovića i Andree Petrlik Huseinović, „Vremeplov, „Kad sanjam“ i „Oblici“.

Autori su u paviljonu W4 dobili i svoj zid s crno bijelom ilustracijom iz slikovnice „Mačak u čizmama, ali ne onaj koji poznajete“ koji su svaki dan oslikavala djeca i roditelji, a autori su se svakodnevno družili sa svojim čitateljima.

Komentiraj