Ostali sportovi
Decoration icon

Formula 1

Formula 1: Prekinut prvi trening u Vegasu: “Automobil je potpuno oštećen, neprihvatljivo!”

Autor:

epa10977655 Drones form the silhouette of a F1 car during the opening ceremony ahead of the F1 Grand Prix of Las Vegas at the Las Vegas Strip Circuit in Las Vegas, Nevada, USA, 15 November 2023.  EPA/ETIENNE LAURENT

EPA/ETIENNE LAURENT

Prvi slobodni trening za Veliku nagradu Las Vegasa Formule 1 prekinut je u četvrtak navečer nakon samo deset minuta zbog problema s poklopcem šahta na stazi.

“Nakon inspekcije koju su proveli organizatori i FIA, utvrđeno je da je šaht bio neispravan”, priopćeno je. “FIA, F1 i lokalni inženjeri rade na rješavanju ovog problema. Ažurirat ćemo program što je prije moguće.”

Ferrari Carlosa Sainza zaustavio se nakon što se prevrnuo preko poklopca šahta, aktivirajući crvenu zastavu redara, nekoliko minuta prije nego što su organizatori objavili da se trening neće nastaviti.

Ferrarijev francuski šef Frédéric Vasseur bio je bijesan nakon incidenta: “Automobil je potpuno oštećen, njegov motor, baterija. Smatram da je to neprihvatljivo”, rekao je novinarima.

“To nas košta pravo bogatstvo. Nećemo sudjelovati na drugom treningu, to je sigurno”, dodao je.

Drugi slobodni trening prvotno je bio zakazan za četvrtak u ponoć po lokalnom vremenu.

I momčad Alpine je objavila da je njihov vozač Estaban Ocon pretrpio štetu i morao je promijeniti šasiju svog vozila.

Sličan incident dogodio se 2019. tijekom Velike nagrade Azerbajdžana kada je bolid Georgea Russella, koji je tada bio u Williamsu, udario u poklopac šahta zbog čega je prekinut prvi trening.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.