The Sphere za vrijeme F1 vikenda ne smije prikazivati ove tri boje

Autor:

epa10977656 Hundreds of fans attend the opening ceremony ahead of the F1 Grand Prix of Las Vegas at the Las Vegas Strip Circuit in Las Vegas, Nevada, USA, 15 November 2023.  EPA/ETIENNE LAURENT

EPA/ETIENNE LAURENT

The Sphere, dvorana koja je od otvaranja 29. rujna postala nova znamenitost pod noćnim nebom Las Vegasa, neće smjeti prikazivati tri boje tijekom F1 vikenda u tom američkom gradu.

Dvorana visine 111 metara vidljiva je sa staze na kojoj će se u nedjelju vozači Formule 1 boriti za Veliku nagradu Las Vegasa pa je Međunarodna automobilistička federacija (FIA) zabranila prikazivanje crvene, žute i plave boje na vanjskom obodu impresivnog zdanja kuglastog oblika, kako vozačima ne bi promakli važni signali osoblja na stazi, jer će se svi treninzi i subotnja utrka održavati u noćnim terminima.

Vanjska površina The Spherea veća je od 54.000 kvadratnih metara, a prekrivena je potpuno programabilnim LED diodama koje čine ekran na kojem se može prikazivati 256 milijuna različitih nijansi boja, a vidljive su i iz svemira.

Utrka je na rasporedu u 22 sata po lokalnom vremenu, odnosno u 7 sati ujutro u nedjelju po srednjoeuropskom vremenu.

“Ili će biti jako ‘cool’ ili će stvarno iritirati”, rekao je ovaj tjedan novinarima američki vozač Williamsa Logan Sargeant o prisutnosti Spherea.

“Iskreno, nisam siguran. Jako je svijetlo. Ako je nešto iznimno svijetlo, onda bi možda bilo malo previše. Ali ako je nešto malo suptilnije, mislim da bi to bilo u redu”, zaključio je Sargeant.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.