FORMIRANJE VLADE: Plenković ne vidi problem u tome da Petrov ima mjesto prvog potpredsjednika

FaH

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas je kazao kako nije čuo informacije o tome da se Boži Petrovu ne sviđa ideja da bude tek jedan od četiri potpredsjednika, no ne vidi problem da Petrovu da mjesto prvog potpredsjednika, piše N1.

Kazao je kako se danas na Pantovčaku održavaju “prve, inicijalne konzultacije”, da ne dolazi na njih s potpisima, već se samo konzultirati. Također je rekao da nije čuo informaciju da bi Vlada s četiri potpredsjednika bila problem za Most ili za Božu Petrova.

‘Imate Zakon o Vladi, predsjednik Vlade može imenovati jednu osobu za prvog potpredsjednika, tu nema nikakvih problema’, rekao je predsjednik HDZ-a odgovarajući na pitanje o Petrovu.

‘Pregovori s manjinama će trajati svaki dan, kao i s Mostom. Do 16. listopada želimo biti spremni za prvu sjednicu Sabora, i da imamo novi sastav Vlade’, kazao je kratko za N1.

Podsjetimo kako danas predstavnici manjina pregovaraju s predstavnicima HDZ-a. Sastanci se održavaju od 9 do 12 sati, ali ne u središnjici HDZ-a, već na lokaciji koju ne žele otkriti javnosti kako bi neometano razgovarali.

 

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]