Goran Stanzl/PIXSELL

FORMIRANJE VLADE: Most prihvatio ponudu HDZ-a

Nacionalno vijeće MOST-a pristalo je na ponudu HDZ-a u pregovorima oko sastavljanja Vlade, javlja Index. Pregovori o sastavljanju Vlade tako su završeni, a očekuje se da će MOST uskoro predati svoje potpise predsjedniku HDZ-a.

“Obavještavamo Vas da je Nacionalno vijeće Mosta nezavisnih lista usvojilo prijedlog usuglašen od strane oba pregovaračka tima sa zadnjeg sastanka održanog u srijedu 5. listopada. Zajednička izjava za medije predviđena je za sutra, u petak 7. listopada iza 12:00 sati. O točnom terminu i mjestu zajedničke izjave bit ćete pravovremeno obavješteni”, priopćili su iz MOST-a.

Kako doznaje Index, MOST je pristao na četiri ministarstva, mjesto potpredsjednika Vlade, mjesto potpredsjednika Sabora te na rotirajuću poziciju šefa Sabora po modelu “2+2”. Prve dvije godine mandata šef Sabora će biti Božo Petrov, a nakon toga kandidat iz redova HDZ-a.

Podsjetimo kako je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ranije je izašao zadovoljan iz prostorija stranke te novinarima poručio još jednom da je siguran da imaju dovoljno potpisa za sastavljanje nove Vlade, te da “idu kući, jer nema nikakve drame”.

Plenković je kazao da će se s Mostom čuti kasnije, kako su i dogovorili. “Mislim da su se potpisi povećali, a sutra ćemo, očekujem, imati potpise svih predstavnika nacionalnih manjina”, rekao je Plenković u četvrtak poslijepodne. Nešto kasnije kazao je da je sada potez na Mostu, i da čekaju njihov odgovor.

Komentiraj