Ford osigurao službena prava na naziv Skyline na području SAD-a

Unsplash/Jessy Smith

Automobilska tvrtka Ford je osigurala službena prava na naziv Skyline na području Sjedinjenih Američkih Država, a za to je dobila odobrenje od  United States Patent and Trademark Office, piše yahoo.com.

U odobrenju se  ističe kako će kompanija imati pravo koristiti ovaj naziv za “motorna kopnena vozila, SUV vozila, kamione i automobile”. Fordova služba za odnose s javnošću je istaknula kako je namjera ovakvih prijava za brendiranje zaštita novih fraza, dizajna ili simbola, ali to nužno ne znači pokretanje “novih poslovnih planova ili proizvodnje”.

Podsjeća se kako Ford još nije koristio naziv Skyline, ali je nekoliko puta u prošlosti isticao naziv Skyliner. Neke od serija automobila iz 50-ih godina su uz službeni naziv imale taj dodatak (Crestline, Fairlane Crown Victoria, Fairlane 500, Galaxie). Koncept Skyliner je predstavljen ponovno 2014. godine u jednoj seriji modela Ford Transit.

Ističe se kako tvrtka Nissan više ne predstavlja svoju poznatu seriju GT-R pod nazivom Skyline, no naziv se i dalje koristi kod modela koji se prodaju u Japanu. Ova serija je na području SAD-a poznata pod nazivom Infiniti Q50.

Komentiraj