FOOTBALL LEAKS Kako je kladioničar Paul Phua kupio crnogorsku obalu

PIXSELL

TEKST BLAŽ ZGAGA I MICHAEL BIRD (THE BLACK SEA) SURADNICI STEFANO VERGINE (L’ESPRESSO), GORAN KAPOR I MIHAILO JOVOVIĆ (VIJESTI) FOTO PIXSELL

NACIONAL I PARTNERI IZ MREŽE EIC otkrivaju kako su mafijaški milijuni od ilegalnog klađenja u organizaciji kineskih trijada oprani na jadranskoj obali i kako je s njima povezan najmoćniji Crnogorac Milo Đukanović

Među 70 milijuna dokumenata koji su predočeni Der Spiegelu i podijeljeni s Nacionalom i ostalim partnerima iz novinarske mreže Europske istraživačke suradnje (EIC), Nacional je otkrio eksplozivne dokumente koji otkrivaju kako je visokorangirani član kineske trijade 14K Paul Phua kroz sofisticiranu kompleksnu mrežu netransparentnih investicija uložio mafijaške milijune zarađene ilegalnim klađenjem na jadranskoj obali. Među ostalim, ti dokumenti otkrivaju i ilegalna klađenja na hrvatsku nogometnu reprezentaciju astronomskih vrijednosti. Tijekom 2014. na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu u samo jedno ilegalno klađenje na utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije uloženo je 19 milijuna u nepoznatoj valuti. Dio tako zarađenog novca – 30 milijuna eura – isti krugovi planirali su uložiti u gradnju hotela Aman resort u Cavtatu.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…


REAGIRANJE: Phua: ‘Netočno je da sam visokorangirani član 14K trijade, nije istina niti da FBI to tvrdi’

Dana 27. studenoga 2018. godine u tiskanom izdanju tjednika NACIONAL objavljen je članak pod naslovom “Kako je internetski kladioničar i član kineske trijade Paul Phua prao novac na Jadranu” autora Blaža Zgage i Michaela Birda, uz doprinos Stefana Vergine, Gorana Kapora i Mihaila Jovovića, koji sadrži netočne podatke o meni:

„Visoki član 14K Trijade Paul Phua, prema svjedočenju FBI-a, kontrolira elitni hotel Sveti Stefan u Crnoj Gori od 2013….“

Izjave koje sadrže i ponavljaju tvrdnju da sam član 14K Trijade objavljene su u članku objavljenom dana 27. studenog 2018. godine u tiskanom izdanju tjednika NACIONAL.

Navedenim izjavama povrijeđena su moja osobna prava, obzirom da su izjave potpuno netočne i usmjerene na oštećenje moje časti te privatne i poslovne reputacije.

Netočno je da sam član 14K Trijade i, shodno tome, tvrdnja da sam visokorangirani član navedene Trijade. Posebno se naglašava da je neistinit navod da FBI tvrdi da sam član 14K Trijade.

Naime, u okviru postupka koji se protiv mene vodio pred nadležnim sudom Sjedinjenih Američkih Država zbog optužbi za “ilegalno kockanje” i “zavjeru” iznesena je potpuno netočna tvrdnja da sam član kriminalne organizacije 14K Trijade, a te su optužbe u konačnici odbačene. Netočni podaci o članstvu u 14K Trijadi prošireni su na temelju neslužbene obavijesti malezijskog službenika, u odnosu na koju je naknadno utvrđeno da se informacije odnose na drugu osobu, te stoga istaknute i nedokazane informacije više nisu korištene tijekom svih gore spomenutih sudskih postupak ili nakon njih, ni od FBI-a niti od vlade Sjedinjenih Američkih Država. Također, budući da su optužbe u konačnici odbačene, a utvrđeno je da je moje članstvo u  zločinačkoj organizaciji 14K Trijadi neutemeljena i netočna glasina, ni FBI niti Vlada Sjedinjenih Američkih Država više me ne navode niti dovode u vezu s gore spomenutom zločinačkom organizacijom, a navodi su također odbačeni od strane vlade Malezije.”

Wei Seng Phua

Komentiraj

nacional banner
nacional banner