Financijska policija pretresa mostarski Aluminij

Financijska policija Federacije BiH pretresa poslovanje mostarskog Aluminija nakon dojava o pronevjerama u toj nedavno ugasloj tvrtki.

“Pojedini predmeti su u ovom tužiteljstvu formirani na temelju prijava uposlenih radnika, članova Sindikata, a neki su formirani i na temelju izvještaja Financijske policije FBiH i Udruge malih dioničara. Među prijavljenima se uglavnom nalaze članovi prijašnjih i sadašnjih uprava i nadzornih odbora društva Aluminij d.d. Mostar”, navelo je Tužiteljstvo HNŽ-a.

Županijsko tužiteljstvo zatražilo je provjere poslovanja posljednjih šest uprava u posrnulom mostarskom gigantu Aluminiju, s posebnim naglaskom na provjeru velikih ugovora koji su potpisivani za prodaju metala, kupovinu električne energije i sirovina. “Naloženo je da se nadzorom posebno utvrde i provjere poslovi oko nabavke električne energije kao energenta, te nabavke svih ostalih sirovina i materijala neophodnih za proces proizvodnje”, navodi se u dopisu Hercegovačko-neretvanskog županijskog tužiteljstva.

Organi BiH kane istragom obuhvatiti sve bivše lidere propalog mostarskog diva. Vlada BiH i radnici imaju po 44% a Vlada RH preostalih 12 % dionica.

Komentiraj