FINALE SP-A SUTRA U 21 SAT Tucak: Znamo snagu Srbije, ali znamo i našu

Igor Kralj/PIXSELL

U subotu (21 sat) će hrvatski vaterpolisti igrati u finalu Svjetskog prvenstva u Kazanju i protiv snažne reprezentacije Srbije pokušati doći do drugog naslova svjetskog prvaka, čemu se nada i hrvatski izbornik Ivica Tucak.

“Znamo da igramo protiv reprezentacije koja je u ovom trenutku možda i najkompletnija reprezentacija na svijetu. Izuzetno jaka reprezentacija, skup sjajnih individualaca, koja je na svakom natjecanju ili pobjednik ili u borbi za medalju”, istaknuo je hrvatski izbornik snagu suparnika.

No, uvažavanje kvalitete suparničke momčadi ne znači da će Hrvatska s prevelikim respektom ući u borbu za zlato.

“Snagu Srbije znamo, međutim, svjesni smo i naših mogućnosti i snage. U ovom trenutku igramo odličan vaterpolo”, izjavio je Tucak i prisjetio se nedavnog finala Svjetske lige.

 

  • “Pokazali smo prije mjesec dana u Bergamu da s njima možemo igrati. Rekao bih da smo i u toj utakmici, uz malo više razboritosti u određenim trenucima, mogli pobijediti. Nadam se da smo maksimalno spremni, a motivacije nam sigurno neće faliti. Nadam se da ćemo svi dati svoj maksimum i doći do onoga što svi zajedno želimo, a to je da postanemo svjetski prvaci”, zaključio je Tucak.

 

Hrvatski vaterpolisti su svoje jedino zlato na svjetskom prvenstvu osvojili 2007. u Melbourneu pod vodstvom Ratka Rudića, a Srbija je trijumfirala dvije godine poslije u Rimu. Na posljednjem SP-u 2013. u Barceloni Hrvatska je pod vodstvom Ivice Tucka osvojila broncu, a Srbija je u četvrtfinalu poražena od Crne Gore.

“Ova utakmica može biti kruna karijere nekog igrača. Najveći aduti hrvatske reprezentacije su vratar Pavić, centri i sjajni Sukno. Naš odgovor mora biti obrana”, rekao je izbornik srbijanske reprezentacije Dejan Savić u izjavi za službeni internetski portal Vaterpolskog saveza Srbije.

Komentiraj