HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

FIMI MEDIA Nastavljeno suđenje Sanaderu: “Istina je da je sve namještaljka”

Na zagrebačkom Županijskom sudu u utorak je nastavljeno suđenje bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi medija. Prije nego što je ušao na sud, Sanader je kratko komentirao kako očekuje da svjedoci kažu istinu, prenosi RTL. “A istina je da je sve namještaljka”, ustvrdio je.

Komentirajući arbitražu u slučaju Ina-MOL Sanader je rekao da je Hrvatska ušla u sukob sa svima jer vjeruje nevjerodostojnom svjedoku. “Znači mi smo ušli u sukob s Mađarima, s Interpolom koji ne prihvaća tjeralicu za Hernadijem, sa švicarskim sudom, sa svima samo zbog Ježićeve izjave da ima pet milijuna koje nikako da pokaže i nikako da uplati Hrvatskoj. Ajmo se već jednom uozbiljiti i završiti taj slučaj. To je cirkus”, rekao je Sanader prije ulaska u sudnicu.

Na sud je u utorak stigao je i sportski novinar Slobodne Dalmacije Zdravko Reić koji je svjedočio o okolnostima svog poznanstva sa Sanaderom. Objasnio je da Sanadera poznaje još od 1960-ih godina, kada je bivši premijer bio dopisnik Sportskih novosti iz Austrije.

Zbog dobrih veza u Austriji, Sanader je kolegama novinarima pomagao da dođu do poznatih sportaša, rekao je Reić i dodao kako mu je Sanader tijekom Olimpijade 1984. u Sarajevu pomogao da dođe do poznatog skijaša Pirmina Zurbriggena kako bi s njim napravio intervju. Prema Reićevim tvrdnjama, Sanader je bio posrednik i pri transferu jednog nogometaša, a u Austriji je imao ili radio za tvrtku koja se bavila distribucijom fotografija.

Komentiraj