FIFA ipak odustala od 48 momčadi na SP-u 2022.

Krovna svjetska nogometna organizacija, FIFA, odustala je od plana da na Svjetkom prvenstvu u Kataru 2022. godine sudjeluje 48 momčadi, javlja BBC.

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino prošle je godine izjavio kako bi se povećanje broja momčadi s 32 na 48 moglo ‘požuriti’ s 2026. na 2022. godine. Mijenjanje broja sudionika zahtijevalo bi da Katar podijeli domaćinstvo natjecanja s drugim zemljama u regiji.

FIFA je priopćila kako nakon ‘temeljitih konzultacija do promjene ipak neće doći odmah’. Dodali su kako je postojala mogućnost da Katar sam ‘odradi’ domaćinstvo s 48 momčadi, ali nije bilo vremena za detaljne procjene.

Oglasili s se i organizatori Svjetskog prvenstva 2022: “Katar je uvijek bio otvoren za ideju da proširimo broj momčadi 2022. godine. Još je tri i pol godine do prve utakmce, a mi smo predani da Svjetsko prvenstvo sa 32 momčadi napravimo jednim od najboljih natjecanja u povijesti”, poručili su.

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin u studenom prošle godine izjavio je kako bi proširenje prvenstva za 16 momčadi moglo stvriti velike probleme, te tu ideju nazvao nerealističnom.

Komentiraj