D. D. (14) kročio je na kolosijek. Strojovođa vlaka koji je nailazio iz Zagreba je kočio i trubio, ali nije uspio zaustaviti vlak. Dječak je navodno imao slušalice…

“Taman je upisao srednju školu. Bio je sportaš. Igrao je košarku. Bio je dobar, ne bi ni mrava zgazio”, rekao je za 24 sata uplakani otac 14-godišnjeg dječaka koji je poginuo u srijedu na pruzi kraj željezničke postaje Jastrebarsko.

D. D. je nešto prije 15.44 izašao iz vlaka koji je krenuo iz Karlovca. Vraćao se iz škole. Kako je živio stotinjak metara od željezničke postaje, prešao je na suprotni kolosijek na željezničkoj postaji kako bi se što prije vratio kući.

No taman kad je zakoračio na prugu, naišao je vlak iz Zagreba, koji se inače prema voznom redu ne zaustavlja na postaji Jastrebarsko. Strojovođa ga je primijetio dvjesto metara prije. Signalizirao mu je da se pomakne s pruge. Počeo je i naglo kočiti. Brzinu je smanjio na 50 kilometara na sat.

No uzaludno, dječak nije primijetio da prema njemu dolazi vlak niti je čuo signale jer je, kako neslužbeno doznajemo, nosio slušalice. Nažalost, pri toj brzini nije bilo šanse da preživi snažan udarac vlaka. Neutješni roditelji još ne mogu vjerovati što se dogodilo njihovu sinu, a mlađa sestra (10), s kojom je dječak bio jako povezan, zbog šoka je završila na Hitnoj.

Komentiraj