Farčić: “Kovačeviću su iz šale kupili neispravan stroj za brojanje novca”

 

Stroj za brojanje novca snimljen u Klubu Dragana Kovačevića neispravan je, a kupili su mu ga prijatelji iz šale, jer ondje nikad nitko ništa nije naplaćivao”, izjavio je za Dnevik N1 televizije odvjetnik uhićenog i smijenjenog direktora Janafa Ivo Farčić.

“Bio je tamo i stroj za brojenje novca, pitao sam o tome pa su mi rekli da su se tamo sastajali, a nitko nikada nije ništa naplaćivao pa su mu iz šale kupili neispravan stroj za brojenje novca”, odgovorio je Farčić na pitanje o tom stroju.

On tvrdi da je na djelu “teško narušavanje presumpcije nevinosti”. “Naša obrana će biti na sudu. Sada imamo fazu koju bih nazvao orkestriranim medijskim narušavanjem diginiteta osumnjičenika, pokušaj da se njegova moralnost naruši i to na neki način utječe i na rezultat kod suda. Nije nam drago da se takve stvari pričaju, da se u pojedinim medijima piše da se dogodilo u Klubu gdje je dobio novac, Mi to osporavamo, čak ni USKOK ne tvrdi da je dobio novac, nego da postoji osnovana sumnja, to je neprofesionalno kada se tako piše u medijima”, kazao je Farčić.

Komentirao je i curenje informacija iz istrage. “Ja ne mogu reći da je glavni izvor curenja informacija upravo DORH, ne bih uperio kritiku ni na jednu službu, ali već u samom startu su tijela gonjenja izrazila zabrinutost da cure informacije pa tvrde da je moj branjenik saznao da se nešto protiv njega vodi, sama država je rekla da curi iz države.”

Na pitanje o navodnom nesrazmjeru Kovačevićevih primanja i imovine Farčić kaže da ga ne vidi. “Vidim da ima vlasništvo tri stana i veliko kreditno zaduženje. Njegova uspješnost se sastoji u tome da servisira kredite, znam za barem 400.000 eura kreditnog zaduženja i smatram da njegova imovina nije veća od toga”.

Na pitanje je li mu imovina blokirana kaže da nije primio takvo rješenje, ali ga smatra mogućim. “Kada su ljudima blokirali imovinu nisu blokirali onu koja je kreditno zadužena, ta blokada imovine mora biti takva da odgovara mogućoj imovinskoj šteti, postoji sudska praksa kada je ljudima blokirana imovina veća od iznosa koji im je stavljen na teret da je Vrhovni sud to blokirao”, kaže Farčić.

Komentirao je i detalje oko Kluba u Slovenskoj 9 u Zagrebu. “Ono čemu služi ta priča oko Kluba je namjeravana moralna diskreditacija, to je Klub koji je počeo kao udruga, zavičajni klub Slavonaca u kojem su se sastajali Slavonci, bio je zatvoren za javnost, nikada se u njemu ništa nije naplaćivalo, nema ničega ilegalnog, a baražna medijska priopćenja pokušavaju ga prikazati kao neku mističnu organizaciju.” Ne vidi razloga da se ondje izdaju računi ako je privatni u kojemu se besplatno točilo piće.

Na pitanje hoće li Kovačević iskoristiti pravo na otpremninu nakon smjene s čelne pozicije Janafa, Farčić pojašnjava da bi po ugovoru trebao dobiti drugo radno mjesto, a sve drugo će vidjeti. Na pitanje namjerava li se vratiti u Janaf kaže da Kovačević smatra kako nije bilo razloga za smjenu, ali razumije smjenu. “Naravno da se namjerava vratiti, sve smo osporili, Namjeravamo ići dalje, bilo bi nam drago da ostane u Janafu i da se obustavi postupak”, rekao je Ivo Farčić.

Komentiraj